Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları 6. Öğrenci Çalıştayı Gerze Yüksekokulumuzda Gerze’li iş adamı Hüseyin Yüksek sponsorluğunda gerçekleşti…..

İlk kez 2012 yılında Galatasaray Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Çalıştayın ikincisi Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gemlik Denizcilik Topluluğu organizasyonuyla gerçekleşmişti. Geleneksel hale gelen Çalıştayın 6’ncısı, bu yıl Gerze Yüksekokulumuz ev sahipliğinde geçekleşti.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER, “Yüksekokulumuz, öğrencilerimizin sadece eğitim gördüğü alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da kendilerini yetiştirme fırsatına sahip olması gerekliliğinden hareketle faaliyetlerini yürütmektedir. Bu bağlamda teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim, konferanslar, çalıştaylar, paneller gibi organizasyonların mesleki eğitim üzerindeki öneminin farkında olan bir meslek yüksekokulu olarak bugün Üniversitemizde ülkemizdeki meslek yüksekokulları bünyesinde yürütülen denizcilik programlarından akademisyenleri ve öğrencilerini, yaklaşık 100 kadar misafirimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Rexon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yüksek’in ana sponsorluğunu üstlendiği, Formar Denizcilik, Reba Denizcilik, Enkar Denizcilik, Bilimsel Denizcilik, Alyans Denizcilik, LAM Lyonel A. Makzume Vapur Acenteliği, Yöntem Teknoloji, TIRTUR Uluslararası Taşımacılık firmalarının da sponsor olduğu Çalıştayda ardından Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet KARAOĞLU’nun moderatörlüğünde “Denizcilik Sektörü 2023 Hedeflerinde Denizcilik Eğitiminin Yeri” isimli panele geçildi.

Panelde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Hakan FİKİRCİOĞLU şunları ifade etti: “Gemi adamlarımızın mezun olduktan sonra iş bulması konusunda birçok düzenleme yaptık. 2023 hedeflerimiz içerisinde denizcilerimizin dünya denizinde çalışması için çalışmalar yapıyoruz. Yabancı dil eğitimlerini daha iyi şekilde vermeye gayret gösteriyoruz.”

Panelde ikinci olarak konuşan Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Cem ERDEM ise şunları ifade etti: “2023 hedefleri, Gemi Adamları Eğitimi istihdam olanaklarını arttırmak için önemlidir. Bakanlık olarak, mezun arkadaşlarımızın STCW sözleşmelerine uygun olmalarını sağlamak, kalite standartlarını yükseltmek, yabancı dil seviyelerini geliştirmek görevimizdir. Uluslarası alanda gemi adamları disiplin kurulunu kurduk. Denizcilikle ilgili alanlarda öğrencilerimizin katılımlarını görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Ardından konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mehmet UĞURELLİ de şunları ifade etti: “Eğitimde 2023 hedefi deyince ülke olarak bir idealimiz var. Mevcut durumdan daha da ileriye gitmek ve bu yolda çalışmalar yapmak. İlk olarak yapmamız gereken milli gelirden en yüksek payı milli eğitime aktarmak. Biz üniversiteler ile ilgili iki temel başlık üzerinde duruyoruz. Bunlardan bir tanesi ihtisas, diğeri ise kalitedir. 2016 yılında yüksek öğretimde kalite kurulunu kurduk. Üniversite öğrencilerimizin sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaları ve yeni şeyler üretme konusunda ilgili olmaları gerekmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından konuşan Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd Doç. Dr. Nazmi ÇEŞMECİ: “2023 hedeflerine ulaşmak için denizcilik eğitiminin rolü adı altında toplandık. Meslek yüksekokullarının kalitesini nasıl yükseltiriz ve mezunlarımıza nasıl iş buluruz? Bu soruların cevabı için çalışıyoruz.” dedi.

Panelde son olarak konuşan Yüksekokulumuz Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencisi Nesibe KIR da şunları ifade etti: “Kamuoyunda meslek yüksekokullarının yetersiz görülmesi öğrencileri olumsuz yönde etkilemektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının denizcilik bölümleriyle ilgili vereceği destek önem arz etmektedir. Böylece öğrencilerin verimliliği ve motivasyonu daha da artacaktır. Bunun 2023 denizcilik hedeflerimize de çok büyük katkısı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmacıların öğrencilerin sorularını cevaplamasının ardından panel sona erdi.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda da “Denizcilik Sektöründe Denizcilik Eğitiminin Yeri ve Kariyer Planlaması” başlıklı ikinci panel gerçekleşti. Samsunport Liman Müdürü Bedir YILDIRIM, Kalkavan Deniz Acenteciliği Ofis Müdürü Selim KÖROĞLU ve Safiport Genel Müdür Yardımcısı Faris TUNÇ’un konuşmacı olarak katıldığı panelin ardından program, Sinop’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezi programıyla devam etti.
Gerze Gündem Haber

 

Boyabat Gündemi hakkında 18784 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın