Boyabat üzerine ilk kitapları Eğitimci Bekir Başoğlu 70’li yıllarda yazmış ve bastırmıştı. Uzun yıllardır yöremiz üzerine bunlardan başka hiçbir kitap yazılmadı ve basılmadı.
Geçtiğimiz yıllarda Hemşerimiz Prof. Dr. Halit Çal’ın “Boyovası/Boyabat Kazasında Türk Mimarisi” ve “Boyabat Mezar Taşları” kitapları yayınlandı. Hemşerimiz Zerrin Dağcı’nın “Balkanlardan Anadolu’ya Evvel Zaman Hikâyeleri” kitabı basıldı. Kitabın büyük bölümü Boyabat üzerine… Emekli Ağaçlandırma Şefi Hikmet Kaya’nın Boyabat ağaçlandırmasını anlattığı “Toprak Yeşerince” kitapları basıldı. Şimdi de yeni bir kitap yöre kitaplığına katılıyor: “Dünden Günümüze Boyabat.”
Kitabın yazan, derleyen, araştıran: Hemşerimiz Hüseyin Cömert… Bu konu üzerinde birkaç yıldır çalışıyordu. Tamamı 1400 sayfayı bulan bu çalışma altı cilt olacak. Birinci cilt 224 sayfa ve tamamı renkli olarak, iyi kalite kâğıda, Sinop Şimal Matbaasında 1000 adet basıldı.
Birinci ciltte konular ağırlıklı olarak tarih olmakla birlikte çok değişik konulara değiniliyor. Her Boyabatlının elinin altında bulunması gereken, derli toplu bir müracaat kitabı… Daha tam olarak inceleyemedik. Hüseyin Bey bir kitabını imzalayarak bize hediye etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Hüseyin Cömert ikinci cildin de basılmakta olduğunu ve bu cilttin konusunun yöremizdeki tarihi yerler ve doğa yürüyüş alanları olduğunu ifade ediyor.
Kendisine ve memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.