FLAŞ Haber ; Boyabatlı Porof.Dr .Ahmet Şimşirğilin “Kayı IX / Sonun Başlangıcı” Tüm Kitapçılarda

Dünya tarihine damgasını vuran ve Osmanlı Devletini kurup Yüzyıllarca yöneten bir Türk boyunun Hikâyesini Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in kaleminden okumaya, gerçekleri ve bilinmeyenleri bir de “Kayı IX / Sonun Başlangıcı” kitabından okumaya ne dersiniz?

Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, bu kulunu büyük ecdadının erişemediği feth-i mübine mazhar kıldı. Sizleri de bu büyük hizmette bulundurdu. Allah hepinizden razı olsun. Sa’yiniz meşkûr olsun. Bundan böyle birlik ve beraberlikle memleket işlerini düzeltelim, halkın durumunu düzenleyelim.”

Yeniçeri Ocagı’nın kapatılması üzerine Sultan II. Mahmud’urı yaptığı konuşmadan…

Sultan il. Mahmud, içkiden mi vefat etti? Ona kim, neden “Gâvur Padişah” dedi?

Rum Patrikhanesi’ndeki “intikam kapısfnın hâlâ açık olmasının sırrı neydi?

Tepedelenli Ali Paşa neden idam ettirildi?

Kavalalı Mehmed Ali Paşa meselesinin iç yüzü neydi?

Tanzimat Fermanfnın mimarı Mustafa Reşid Paşa’nın İngilizlerle ilişkileri ne boyuttaydı?

Sultan Abdülmecid Navarin Baskını’nı nasıl karşıladı?

Mekke ve Medine’ye en büyük hizmetleri yapan padişah kimdi?

İlk Avrupa seyahati hangi padişah zamanında gerçekleşti ve bu seyahat sırasında neler yaşandı?

Abdülaziz Han’ın ölümü intihar mıydı, katl mi?

Sultan V. Murad’ın tahta geçirilmesi bir Mason darbesi miydi?

Çerkeş Hasan, Hüseyin Avni Paşa’yı neden öldürdü?

Kayı boyunun hikâyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in eşsiz üslubuyla devam ediyor. Şimşirgil, KAYI IX: Sonun Başlangıcı kitabıyla okuru Osmanlı İmparatorluğumun bıçak sırtında geçirdiği yıllara doğru yolculuğa çıkarıyor. Sultan II. Mahmud’un merkezî otoriteyi yeniden tesis etme çabalarını, Sultan Abdülmecid’in ıslahatlarla imparatorluğu ihya etme gayretlerini, Sultan Abdülaziz’le yeniden şahlanan millî duruşu ve Sultan V. Murad dönemindeki gerçekleri okuyucuya ulaştırıyor.

PROF.DR. AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR?

1959’da Boyabat’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1978’de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 1982’de mezun oldu. 1983’te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985’te Yüksek Lisansı’nı tamamladı. 1989’da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’ne naklen geçiş yaptı. 1990’da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455-1574)” isimli çalışmasıyla Tarih Doktoru ünvanını aldı. 1997’de “Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle Doçent oldu. Seyyid Muradi’nin kaleme aldığı Barbaros Hayreddin Paşa’nın gazalarını “Kaptan Paşa’nın Seyir Defteri” ismiyle sadeleştirerek, ayrıca Osmanlı tarihi ile ilgili “Kayı I”, “Kayı II”, “Kayı III”, Kayı IV, “Taşa Yazılan Tarih Topkapı Sarayı” ve “Ahmed Cevdet Paşa ve Mecelle” ile “Slovakya’da Osmanlılar” adlı eserlerini yayınladı. 2003’te Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil’in Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır.

Halen Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Öğretim Üyesi görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Boyabat Gündemi hakkında 18787 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın