FLAŞ Gelişme ; Sinop İŞKUR, işverenlerin ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye İş Kurumu Sinop Müdürlüğü tarafından il genelinde 20 ve daha fazla istihdamlı 135 işyeri ziyaret edilerek, Sinoplu işverenlerin eleman ihtiyaçları tespit edildi. İŞKUR 81 ilde 90 bin 749 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri arasında Toptan ve Perakende Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörleri yer alıyor.

 

Sinop’ta da bu denetimleri gerçekleştiren İŞKUR Sinop Müdürlüğü İl genelinde 20 ve daha fazla istihdamlı 135 işyeri ziyaret ederek çeşitli veriler derledi. Bu verilere göre İşyerlerinin yüzde 13,4’ünde 80 kişilik açık iş olduğu tespit edildi.

EN YÜKSEK AÇIK İŞ ORANINA SAHİP SEKTÖR MADENCİLİK VE TAŞ OCAKÇILIĞI

İŞKUR tarafından derlenen verilere göre Sinop genelinde açık iş oranı yüzde 1,1 olarak hesaplanırken en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 4,3 ile Madencilik ve Taş Ocakçılığı oldu. Açık işi en çok olan işyerleri ise yüzde 75 ile Madencilik ve Taş Ocakçılığı sektörü ve yüzde 50 ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri ve Ulaştırma ve Depolama sektörü oldu.

İŞVERENLERİN EN ÇOK TALEPTE BULUNDUKLARI MESLEKLER MAKİNECİ (DİKİŞ), ÇİVİ İMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ VE BEDEN İŞÇİSİ

 

Türkiye İş Kurumu Sinop Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan araştırmada işverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler de belirlendi. Buna göre İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Çivi İmal makinesi Operatörü ve Beden İşçisi(genel) oldu. Açık işlerde en çok aranılan beceriler ise Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok Akraba-eş dost ve İŞKUR aracılığı ile aramakta.

 

ELEMAN TEMİNİNDE EN ÇOK GÜÇLÜK ÇEKİLEN MESLEKLER MAKİNECİ, ÇİVİ İMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ, SOĞUK HAVA DEPO İŞÇİSİ, GARSON VE KAYNAKÇI

 

Araştırma kapsamındaki 20 ve daha fazla istihdamlı işyerlerinin yüzde 21,7’sinde 78 kişinin temininde güçlük çekildiği görüldü. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci(dikiş), Çivi İmal makinesi Operatörü, Soğuk Hava Depo İşçisi, Garson(Servis elemanı) ve Kaynakçı(oksijen ve elektrik) meslekleri. Sinop genelinde 20 ve daha fazla istihdamlı işyerlerinde 86 kişilik istihdam artışı beklenmekte.

 

İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 1,2 oranında artmasını öngörmekte. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetlerinde ve Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler ve İnşaat. Makineci (Dikiş), Satış Danışmanı ve Sıvacı mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Hamurkar mesleklerinde istihdam azalışı beklenmekte.

Kaynak: vitrinhaber

Boyabat Gündemi hakkında 18779 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın