Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı Minibüs ve Taksi Şoförleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi…

taksii

Bu gün günlerden Boyabat diye söze başlayan Başkan Çakıcı,Boyabat’ta faaliyet gösteren şoför esnafının tamamının hazır bulunduğu kahvaltı  proğramında  Boyabat için yapılan çalışmalar ve hazırlanmak olan projeler masaya yatırıldı.

Çakıcı “Hepiniz hoş geldiniz. Bulunduğunuz iş ortamına halkımız ile  iç içe  bulunmanız dolayısıyla Abat Şehir Boyabat’ımızla ilgili toplantıyı sizlerle gerçekleştirmek istedim. İnşallah bu toplantılar devam edecek. Amacımız icraatlarımızın hesabını vermek, yapmakta olduğumuz ve yapacağımız çalışmaları açıklayarak fikirlerinizi almaktır. 22 aydır görevdeyiz. Yeni bir hizmet sürecine girmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

“Boyabat abat şehir. Kültür ve turizm şehri” diyen Başkan Çakıcı konuşmasına “Bugüne kadar hep Boyabatlıyız dedik. Peki neden? Boyabat ismin nereden gelir, bilinen iki anlamı var: Boy ve abat. Yani uzun ova… Bir de boyu (kabilesi) ile abat olmuş anlamına… Biz abat olmuş bir boyuz. Boyabat Milattan Önce 8000’li yıllarda Erkeç, Boyalı, Gündüzlü, Kurusaray bölgelerinde yaşamın olduğu bir bölge olarak kabul edilmektedir. Höyüklerimiz, anıtsal değerlerimiz tescilli. Yani Boyabat tarih öncesinden beri nefes alan bir yer. Milattan Önce 3000’lerde Paflagonyalılar Boyabat’a gelerek Boyabat Kalesini inşa etmiş. 1071’de Malazgirt Savaşı’ndan sonra Danişmentlilerin yönetimine geçmiş. 1461’de Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon ve çevresini almasıyla Boyabat Osmanlı topraklarına katıldı. II. Bayezit bir av tutkunu olarak Boyabat’ta sürekli avlanır ve Boyabat’ı pek severdi. O yüzden II. Bayezit Camii’ni inşa ettirdi. 1868’de ilçe olan Boyabat 1920’de Büyük Millet Meclisine Abdullah Karabina’yı mebus olarak gönderdi. Karabina bir çuval para ile Ankara’ya gidip Atatürk’e ve diğer mebuslara ‘bu parayı alın, yeter ki onları memleketten kovalım’ demiş. Memleketimizin yetiştirdiği büyüklerden biri de ilk Dışişleri Bakanı Yusuf Kemal Tengirşenk’tir. ” diyerek Boyabat’ın tarihine değinen Başkan Çakıcı “Meçhul Asker”e selam yollayarak konuşmasına devam etti.

Çakıcı, 1940’larda ikinci Dünya Savaşı sırasında dünya yangın yeri iken memleketimiz de zor durumdaydı. Çorum Vilayeti’ndeki askeri alaylardan biri Boyabat’a davet edilerek yiyecek ve diğer bazı ihtiyaçları Boyabatlılarca karşılanmıştır. Uzayan savaş ve daha da zorlaşan şartlar nedeniyle yetersiz kalan bakımdan dolayı askerlerden bazıları şehit olmuştur. Bizim Şehir Mezarlığı girişindeki o meçhul askerler işte bu askerlerdir. Biz o askerleri Boyabat’a davet eden o neslin torunlarıyız.” diyerek sözlerini devam eden Başkan Çakıcı Boyabat’ın tarihi ve turistik değerlerine dikkat çekti.

Boyabat’ın bir medeniyetler kenti olduğunu vurgulayan Başkan, “Kale; kimlik, kültür, miras, tarih ve medeniyet demektir. Boyabat Kalesi çok önemli ve Boyabat’ımızla özdeşleşmiştir. Kalemizin çevresine yapılan tarihi evler tarihi orta çarşı, bu medeniyetlerin ürünüdür. Biz burada ev sahibiyiz. Ben burada doğdum ve burada öleceğim. Bu duygularla 22 aydır görevimi yapıyorum. Bugün bu mirası ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi.

Konuşmasında kendinden önceki başkanlara teşekkür eden Başkan, yapılanların devamını getirmek için çalıştıklarını, devralınan mirasın kıymetinin bilinip o doğrultuda çalışılması gerektiğini vurguladı.ve çalışmamak için herhangi bir nedenim bahanem yok bu vekalet bende olduğu sürece çalışacağım ve başlamış ve başlayacak olan projeleri tamamlama gayretinde olacağını belirtti.

Boyabat’ın sadece 30 bin kişi değil şehir dışındakilerle beraber 200 bin civarında bir nüfusa sahip olduğunu kaydeden Başkan, “Tüm insanlarımızın Boyabat’a gelmesi ve gönül rahatlığıyla tatillerini burada geçirmesi için, bir kültür ve turizm şehrinden ne bekleniyorsa ona yaraşır bir cazibe merkezi oluşturmamız gerekir. Bunu başarırsak sizin sayenizde olacak, başaramazsak bunun sorumlusu da ben olacağım”dedi.

Toplantının soru cevap bölümünde berberlerin ulaşım, hava kirliliği, barınma, ısınma, sosyal ve kültürel konularla ilgili sorularını cevaplayan Belediye Başkanı “İnşallah 3-4 yıl içinde Boyabat doğal gazla ısınmaya başlayacak. Bir-iki ay içinde ihale süreci tamamlanmış olacak. Boyabat Organize Sanayi’den 50 Km. çapındaki alanlara kadar doğalgaz ulaşacak.

Otoparklarla açık ve yeraltı otoparklarıyla trafik sorununu ortadan kaldıracağız. Yürüyüş, bisiklet yolları, park ve bahçeler kültür merkezleri, kent meydanı yaparak halkımızın yaşam kalitesini üst seviyeye çıkaracağız. Kolaz çayı ıslah çalışmalarınada DSİ ve Belediyemiz işbirliğiyle sağlı sollu yeşil alan olacak şekilde Kastamonu içindeki çalışmaların benzeri olacağını belirten Çakıcı tüm bunları sayenizde yapacağız bana bu vekaleti verdiğiniz zaman çalışacağımızı ve Boyabat’ımızı yaşanabilir bir ilçe statüsüne getireceğimizi özellikle belirtmiştik dedi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı soruların ardından Boyabat’ta yapılan ve yapılacak hizmetleri slayt gösterisiyle sunum gerçekleştirildi özellikle 3-4 dakika süren Meydan Projesi videosu izleyenlerin ilgisini çekti.

 

Katılımcılarla tek tek ilgilenen Başkan Çakıcı, toplantı sonunda Minibüs ve Taksi esanflarını tek tek uğurlayarak katılmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak : Boyabat Bülteni

Boyabat Gündemi hakkında 18695 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın