Boyabat’ta Siyaset Kazanı Kaynamaya Başladı…-Yerel Seçim – Kasım 2018

Yerel Seçim 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak. Şu an itibariyle yaklaşık 5 ay kalan seçimlerde aday olacak yada olmak isteyenler ve seçim ile ilgili konuşulanları sizlerle paylaşayım dedim. Her zaman olduğu gibi alfabetik olarak partileri inceleyelim.

AK Parti: Bugün itibariyle Ak Parti’nin en kuvvetli vede tek adayı olarak mevcut belediye başkanı Şefik Çakıcı görülmekte ve bu görüş genel kanaat olarak kabul edilmektedir.

Şefik Çakıcı’nın 2023 yılında yapılacak Milletvekilliği genel seçimlerinde milletvekilliği adayı olacağı bilinen bir gerçek. Bu nedenle Şefik Çakıcı’nın yakınındakiler kesinlikle milletvekili adayı olabilmek için bir dönem daha belediye başkanlığı yapması gerektiğini belirtiyorlar. Bu nedenle AK Parti içinde güçlü bir konumda bulunan Şefik Çakıcı’nın karşısına başka aday adayı çıkmayacağı söyleniyor.

Diğer bir güçlü aday olarak da AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız görülüyor. Ancak kendisinin aday adayı olup olmayacağı hakkında bir açıklaması olmadı.

AK Partide belediye başkanı aday adayı olmak için başvuru süreci başladı. Belediye başkanı olmak isteyenler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvuru yapacak. Belediye başkanı aday adaylığı için başvuranları gördükten sonra yeni bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. AK Parti belediye başkanlığı aday adaylığı için kulislerde geçen diğer isimler ise Osman Çakır, Ramazan Elmas ve Mehmet Ermiş olarak öne çıkıyor.

CHP: CHP’nin belediye başkanı adayları CHP Genel Merkezi tarafından açıklanmaya başladı, ancak önümüzdeki yerel seçimlerde Boyabat belediye başkanlığı için gösterilecek aday ile ilgili CHP Genel Merkezi tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İYİ Parti: İYİ Parti siyaset sahnesinde yeni bir parti olmanın heyecanı ile yerel seçimlere hazırlanıyor.

İYİ Parti’nin en büyük kozu Sinop siyasetinde bir marka olan Hasan Kara’nın, İYİ Parti saflarında yer alması. İYİ Partililere göre artık zamanın geldiği ve bir an önce Hasan Kara’nın adaylığını açıklaması ve çalışmalara başlanması bekleniyor.

Aldığımız bilgilere göre küçük bir olasılık da olda Hasan Kara aday olmaz ise, İYİ Parti ilçe başkanı Mithat Mor’a aday olması yönünde baskı yapılıyor. Ayrıca parti yönetim kurulu üyesi Ömer Sütçüoğlu ve milletvekili adayı Sezgin Şimşek’in adı da belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili konuşuluyor.

MHP: MHP’de ise Şükrü Kaya tekrar belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Ayrıca MHP belediye meclisi üyesi Ayşe Şahin’in ismi de adaylık için geçiyor.

2014 yılında MHP milletvekili adayı olan Meftun Çağlar ismi de belediye başkanlığı adaylığı için MHP tabanında dillendiriliyor.

Hepinizin günleri güzel ve hayırlı olsun. ALLAH (C.C) yardımcımız olsun.

İsmail Mehmetoğlu- Boyabat Gazetesi-07.11.2018.

 

 

Share
Boyabat Gündemi hakkında 18516 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın