Oğuz Sert Tepki Gösterdi!…

oguz1

16 Aralık 2015 Çarşamba günü Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya Başkanlığı’nda Mahalli Sulak Alan Komisyon Toplantısı yapıldı.  Toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 2012 yılı Aralık ayında hazırlanan Aksaz-Karagöl Sulak Alan Biyoçeşitlilik Araştırma Alt Yapı Projesi kapsamında ortaya çıkan sentez haritası oylamaya sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylamaya Sinop 57 Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Zeki Topal, Çevre Dostları Deneği Başkanı Hale Oğuz. Sinop Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Emire Yılmaz ve Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Öztekin Yardım ret oyu verirken, diğer 8 komisyon üyesinin evet oyuyla harita kabul edildi.

Aksaz-Karagöl Sulak Alanın büyük bir bölümünün sulak alandan çıkarılmasına Çevre Dostları Deneği Başkanı Hale Oğuz sert tepki gösterdi.

Bu konuyla ilgili Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü A. Fatih Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Oğuz; “Belediye’nin talebi ile Dibekli köyünün Sinop’a dahil edilerek Dibekli Köyü sınırlarında kalan bölümünün turizme açılması talebi olduğu, bu talebin Valilik tarafından da kabul edildiği, Daire Müdürlerinin de susturulduğu önceki günkü toplantıda açık seçik belli olmuştur.” Dedi.

Bir Doğa Koruma ve Milli Parkçıların sulak alanı gerçek sulak alanın 4’te 1’i kadar bir bölümünü sulak alan diye göstermesine imkân yok diyen Oğuz; “Hem mesleklerine, hem görevlerine hem de Sinop halkına ihanet ettiler.” Dedi.

Belediye Başkanını da Sinop halkını, çocuklarımızın geleceğini, yaşam alanını düşünmeden böyle bir talepte bulunduğu için kınıyorum diyen Oğuz; “Bilmiyor idiyse de toplantıda ben ve bilim adamları dilim döndüğü kadar anlattık , bilmiyorsa da dünkü toplantıda öğrendi. Anlayarak ısrarda bulunduğu için onun da Sinop’a ihanet içinde olduğunu düşünüyorum. Burası Allahın bize bahşettiği kıymetli bir alan, burayı şehir merkezine katarak yapılaşmaya açmak bile mühendislik ve mimarlık hatası, inşaat mühendisi olan Başkanın geriye dönüp bir kez daha düşünmesi lazım. Adapazarı depreminde 6 katlı binaların 4 katı yerin dibine girdi. Çünkü o yerleşim alanı bir körfez alanıydı. Burası çok daha taze körfez tabanı, o alan yapılaşmaya uygun değil.

Burası turizm alanı olarak seçilecek bir alan mı? Her yıl orada rip akıntısı nedeniyle insanlar hayatını kaybediyor. Orası turizm alanı olarak seçilecek en son yer dedi.

Dünya’da su kaynakları azalıyor, Afrika’da insanlar içme suyu sıkıntısından hayatını kaybediyor diyen Oğuz; Dünyanın böyle bir gidişi varken, buranın gözümüz gibi korunması lazım. Siz böyle bir yeri nasıl gözden çıkartırsınız. Bu şehrin çocuklarının geleceğini, yaşam alanlarını çalmaya kimsenin hakkı yok. Biz bir araya gelerek bu yanlışı durdurana kadar mücadele edeceğiz dedi.

Haber: A. Fatih YILMAZ

 

Boyabat Gündemi hakkında 18705 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın