Seslerini Duyacak Mısınız? Onlar Yardım Eli Bekliyor……..

yuk

Sinop’un Durağan ilçesinin Erduası köyünde yaşanan aile dramı yürek burktu.
Geçtiğimiz yıl eşini bir trafik kazasında kaybeden ve o günden bugüne 5 çocuğu ile yalnız kalan Döndü Demir 5 çocuğu ile kayınbiraderine ait daracık evde yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin sosyal güvencesi olmadığı için gelir sağlayamayan aile 5 çocuğu ile birlikte 1 mutfak ve 1 göz odada kalıyor. 5 çocuklu ailenin en büyük çocukları Ş. D.(15) lise öğrencisi, Y.E.D. (14) ortaokul sonda, E.D. (8) ilkokul 2’de, H.D.(6) anaokulu çağında en küçükleri ise H.D. (4) ile bir göz odada yaşama tutunmaya çalışıyor.
Yaşama tutundukları odanın yanında yer alan ahırla iç içe bir yaşam sürdüren aileye hayırsever vatandaşlar yardım eli uzattı. Vatandaşlar yardım için gittiklerinde yaşanan dram yürek burktu.

Devletin bu aileleri arayıp bulması gerektiğini ifade eden hayırsever vatandaşlar; “21. yy. Türkiyesi’ne bu yakışmıyor. Tv kanallarına, gazetelere çıkıp sosyal devletten bahsedenler yaşanan bu dramı görmüyor mu?” diyerek tepki gösterirken yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırdı.
Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocukların okul ihtiyacın karşılamakta zorlanan anne Demir; “Kıt kanat geçiniyoruz. Dul kadın aylığı bağladılar. 1 kere çıktı daha sonra alamadım bu ay alacak mıyım onu da bilmiyorum. Çocuk maaşı bağladılar dı, o da kesildi, bu ay onu da alamadım. Şimdi evime giren tek bir gelir yok. Sağdan soldan gelen yardımlarla geçiniyoruz. Ama çocuklarımı okutmak için elimden geldiğince mücadele edeceğim. Onları hep bir arada tutmak anne sevgisinden mahrum etmeden kardeşleri ile iç içe büyüterek okutmak istiyorum” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Onlar; sosyal devletten kendi üzerlerine düşen payı almak, sosyal devlet sorumluğunun yerine getirilmesi hususunda çocuklarının okuması, her mutlu birey gibi sıcak ve huzurlu bir yuvada yaşaması, her çocuk gibi her vatandaş gibi onlarında hakkı diyen ailelerin ve devletin yardımını bekliyor.

yok

Kaynak: Durakhan

Boyabat Gündemi hakkında 18591 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın