Yumurtadan 4 Ayaklı Civciv Çıktı……

0905civcivsinop3

Sinop’ta hobi olarak süs kümes hayvanları besiciliği yapan Rıdvan Özçelik’in, kuluçka makinesine koyduğu yumurtaların birinden 4 ayaklı civciv dünyaya geldi.

Sinop Ada Sokak’ta ikamet eden ve hobi olarak süs kümes hayvanları besleyen Rıdvan Özçelik adlı vatandaş ilginç bir olayla karşılaştı. İnternetten Silver Wyandotte ırkına mensup yumurta siparişi veren Özçelik, yumurtaları kuluçka makinesine koydu. Sipariş verdiği 18 yumurtanın 9’undan civciv çıktı. Çıkan civcivlerden birisi diğerlerinden farklı olarak dünyaya geldi. Özçelik, civcivin birisinin 2 olması gereken ayağının 4 olduğunu gördü.

Civcivlerden Bir Tanesi 4 Ayaklı Doğdu

Yaşadığı ilginç olayı gazetemizle paylaşan Rıdvan Özçelik; “Yaklaşık bir buçuk yıl önce süs tavuklarına merak saldım. Kendi imkanlarımla da bir kuluçka makinesi yaptım. Farklı ırklarda mensup tavuklar besleyeme başladım. En son internetten Silver Wyandotte ırkına mensup 18 tane yumurta siparişi verdim. Yumurtalar geldi ve bunları kuluçka makinesine koydum. 9 tanesinden civciv çıktı. Ama bir tane yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı” dedi. Özçelik, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını kaydederek, şaşkınlık içerisinde olduğunu söyledi.

Ender Rastlanan Durum

Yaşadığı şaşkınlık üzerine araştırmalara koyulan Özçelik, “İnternetten araştırdım neden böyle olur diye. Ender rastlanan bir durummuş. Fazla da bir bilgi edinemedim. Genelde çift sarılı yumurtalardan kaynaklanıyormuş” diye konuştu.

Civcivin şimdiden meraklılarının olduğunu belirten Özçelik, “Meraklısı olanlar var. Arkadaşlarım ev yakın çevremden gelip görmeye gelenler var” dedi. İki ayağını yere basan diğer 2 ayağını aktif olarak kullanmayan civciv, diğer civcivler gibi rahat edebiliyor.

Haber: Aydın YILMAZ – Sinop Pusulası

0905civcivsinop2

Share
Boyabat Gündemi hakkında 18510 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın