Boyabat’ta Toprak Hırsızlığı Hız Kesmiyor…

toopk

Boyabat’a bağlı bazı köylerdeki tarlalardan sırf kendi evlerinin önüne bahçe oluşturmak amacıyla sahiplerinin rızası olmadan toprak alma vakaları görülmektedir.

Tarla sahiplerinden H.B İsimli vatandaş tarla sahiplerine haber verilmeden alınabiliyorsa bu kesinlikle hırsızlıkla eş değerdir bunun savunması olamaz dedi.

H.B :’’Ben tarlama bakmaya gittiğimde şok oldum.Adeta başımdan vurulmuşa döndüm.Baharın gelmesiyle bağ bahçe oluşturmak isteyenler illaki olacaktır.

Biz toprak almasınlar demiyoruz tabiî ki evlerinin önünde bahçe oluştursunlar bizim en çok üzüldüğümüz tarlaların iç kısmından toprak almayarak, direk tarla sınırını bozarak burada iyi toprak var diyerekten tarlaların sınırını bozup yaklaşık bir buçuk iki metreye yakın tarlanın sınırının alt tarafını deşmeleri tarla için sıkıntı oluşturabilmektedir.

Bu hareketi sergileyip sözde evlerinin önlerine bahçe yapmaya çalışan kişilere seslenmek istiyorum aynı durumla karşılaşan sen olsan acaba ne tepki verirsin? diye sormak istiyorum.Bu hareketi yapanların kurdukları bahçelerden kendilerine bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum’’dedi.

Kaynak : Boyabat Bülteni

Boyabat Gündemi hakkında 18585 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın